[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3762″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή διοργανώνουμε μια εκδήλωση, για να ενισχύσουμε τους σκοπούς της οργάνωσης και να  συγκεντρώσουμε χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μας.

 

Πέρυσι με το φιλανθρωπικό πάρτυ μας εγγράψαμε 1500 νέους  #FILOS 2020!

 

Φέτος οι παρούσες συνθήκες και περιορισμοί δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κάτι τέτοιο.

 

Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι καινούργιο.

 

Φέτος με την πολύτιμη  συμβολή του καλλιτέχνη Aiiroh και της Κapopoulos FINE Arts Gallery δημιουργήθηκαν  105 μεταξοτυπίες  του έργου «ΗΟPE», σε τρείς εκδοχές (μαύρο, λευκό και γκρι), προκειμένου να υποστηριχθεί ο  κοινωφελής σκοπός μας.

 

 

Artist: Aiiroh

Τίτλος «Hope»

Giglee prints on fine art paper, photo rag, 310 gr

edition of 35 in black

                    35 in white

                    35 in grey

Διαστάσεις μεταξοτυπίας: 100 X 100 cm

Διαστάσεις κορνίζας: 108 cm x 108 cm

Κόστος950 €  *

Μαύρο φόντο edition of 35 με μαύρη κορνίζα  950 €  *

Λευκό φόντο edition of 35 με λευκή κορνίζα  950 €  *

Γκρί φόντο edition of 35 με μαύρη κορνίζα  950 €  *

Τρίπτυχο (3 πίνακες σε 3 χρώματα, μαύρο, λευκό, γκρι):  2600 €

 

 Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η συνδρομή #FILOS2021 και αφορά μια μεταξοτυπία αριθμημένη και υπογεγραμμένη του  αυθεντικού έργου «HOPE»  του καλλιτέχνη Aiiroh σε ξύλινη κορνίζα με γυαλί  108 cm x 108 cm, με αριθμημένο αυτοκόλλητο αυθεντικότητας.

 


 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

 

AIIROH: Γεννήθηκε το 1987στη Narbonne, της Γαλλίας και αποφοίτησε με πτυχίο Art & Design. Σε ηλικία 13 ετών, άρχισε να εργάζεται ως καλλιτέχνης του δρόμου, δημιουργώντας γκράφιτι σε τοίχους διαφόρων πόλεων σε Γαλλία και Ευρώπη.

 

Σε ορισμένα από τα έργα του ενσωματώνει γνωστές μάρκες θέλοντας να θίξει τον καταναλωτισμό και την εξάρτηση που έχουν οι άνθρωποι στα υλικά αγαθά. Μέσα από τα συγκεκριμένα έργα φαίνεται η δύναμη των γραφιστικών εμπορικών σημάτων και η υποσυνείδητη επίδραση που έχει στο ασυνείδητο και στην αισθητικής μας.

 

Για τον εαυτό του δηλώνει ότι είναι απλά οπαδός των καλλιτεχνών της «pop art» την οποία αναμιγνύει με επιρροές από street art. Τα πρώτα έργα του ήταν εμπνευσμένα από Γαλλο-Βελγικά κόμικς όπως «Lucky Luke» «Τεντέν» «Αστερίξ» κλπ. Για το θέμα αυτό, δημιούργησε μια σειρά που ξεπούλησε σε 2 εβδομάδες και ονομαζόταν “Mixed n Pop”. Τα υλικά ήταν πολύ διαφορετικά, χωρίς κολλάζ μόνο ζωγραφική και κολλάζ με αληθινές πέτρες Swarovski.

 

Σύμφωνα με τους προκατόχους καλλιτέχνες της pop τέχνης, ο Aiiroh χρησιμοποιεί μικτές και σύγχρονες τεχνικές όπως επικόλληση κρύσταλλων Swarovski, ακρυλικό χρώμα, στένσιλ, κ.α

 

Τα τελευταία τρία χρόνια, επικεντρώθηκε στην εκ νέου ερμηνεία γνωστών φιγούρων και pop χαρακτήρες μέσα από τις αφίσες που βρίσκει στους δρόμους του Παρισιού, τη Μασσαλία, Λυών, Τουλούζη, Narbonne, δίπλα στα παλαιά του «σημεία» γκράφιτι.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός καλλιτέχνης στη Γαλλία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

To έργο «ΗΟPE» παραχωρήθηκε από τον καλλιτέχνη και την Κapopoulos FINE Arts Gallery αποκλειστικά για τους σκοπούς της ενίσχυσης του έργου της ΗΟPEgenesis.

 

Λίγα λόγια για την Κapopoulos FINE Arts Gallery

 

Αποσυνδέοντας την υψηλή αξία από την υψηλή τιμή, από την ίδρυσή της η Gallery το 1991, όταν η τέχνη στην Ελλάδα έμοιαζε ν’ αφορά σε όλο και λιγότερους, η Κapopoulos FINE Arts Gallery επέλεξε να τοποθετηθεί στο αντίθετο ρεύμα, με ορίζοντα το ανεκτίμητο να είναι προσβάσιμο. Η απομυθοποίηση της ελιτίστικης πρακτικής, που καθιστούσε την τέχνη δυσπρόσιτη στα όρια της απαγόρευσης, ήταν θέμα χρόνου.

 

Μέσω των εκθέσεων και των δημοπρασιών τους, συνεχίζουν και σήμερα εντατικά την πορεία που εισήγαγε και καθιέρωσε τη μοντέρνα τέχνη στην Ελλάδα, αποδομώντας το κατεστημένο στην τέχνη: επανασυστήνοντας καθιερωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, ανακαλύπτοντας νέους δημιουργούς με ισχυρή διεθνή ταυτότητα, και εντοπίζοντας τον πραγματικό οργανικό ρόλο της τέχνης στην εξωστρέφεια, την καθημερινή δημιουργία και την απόλαυση ενός σύγχρονου οπτικού πολιτισμού.

 

 

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis

 

Η HOPEgenesis είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

 

Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη  των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας,  με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων.

 

Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας , τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό  μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

 

Μέχρι σήμερα περισσότερες από 380 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα σε περιοχές που για περισσότερα από τρία έως πέντε χρόνια υπήρχαν είτε ελάχιστες έως μηδενικές γεννήσεις, είτε μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται άμεσα και ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών αυτών.

 

 

Η ΗΟPEgenesis πραγματοποιεί τους στόχους της κινούμενη στους παρακάτω πυλώνες δράσης:

 

α. Με την δωρεάν παροχή πλήρους ιατρικής  κάλυψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε γυναίκες ακριτικών νησιών και απομονωμένων περιοχών,  που κυοφορούν ή επιθυμούν να κυοφορήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

 

β. Με την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών θεραπείας υπογονιμότητας σε συνεργασία με μεγάλα κέντρα γονιμότητας στην Ελλάδα.

 

γ. Με την συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Επιστημονικούς φορείς για τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και την εκπόνηση ερευνών με σκοπό  την στοιχειοθέτηση του προβλήματος και τη μεγιστοποίηση των λύσεων του.

 

δ. Με την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και εκπαίδευση των φορέων για τους λόγους και τις συνέπειες της υπογεννητικότητας.

 

ε. Μέσω πρωτοπόρων εφαρμογών τηλεϊατρικής απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης ωφελούμενων του προγράμματος.

 

στ. Με τον σχεδιασμό πρωτοποριακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οικογένειας και των δομών υποστήριξης της.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]