EN
Διακρίσεις
Milestones / Timeline

HOPEgenesis TIMELINE

2021

H HOPEgenesis στις 20 καλύτερες εταιρείες στον χώρο της για το 2021, σύμφωνα με το Global Business Leaders Magazine (σελ. 18-21)

H HOPEgenesis στις 20 καλύτερες εταιρείες στον χώρο της για το 2021, σύμφωνα με το Global Business Leaders Magazine (σελ. 18-21)

H Εριέττα Κούρκουλου Λάτση συνεργάζεται με την HOPEgenesis με το πρόγραμμα Fertility Awareness Campaign for Greece.

H Εριέττα Κούρκουλου Λάτση συνεργάζεται με την HOPEgenesis με το πρόγραμμα Fertility Awareness Campaign for Greece.

Οικογένεια και καριέρα: προκλήσεις και λύσεις για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Οικογένεια και καριέρα: προκλήσεις και λύσεις για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (ACG) σε συνεργασία με την HOPEgenesis διοργάνωσε συζήτηση  με τίτλο  «Οικογένεια και καριέρα: προκλήσεις και λύσεις για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα» 

BEST MEDICAL BIRTH & FERTILITY SERVICES – GREECE

BEST MEDICAL BIRTH & FERTILITY SERVICES – GREECE

Η HOPEgenesis βραβεύτηκε ως “Best Medical Birth & Fertility Services- Greece” στα Ευρωπαικά Βραβεία Κοινωνικής Μέριμνας 2021 που διοργανώθηκαν από την GHP News.

2020

Ο ανθρωπιστικός φορέας “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” συνεργάζεται με την HOPEgenesis

Ο ανθρωπιστικός φορέας “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” συνεργάζεται με την HOPEgenesis

Ο ανθρωπιστικός φορέας “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” συνεργάζεται με την HOPEgenesis προσφέροντας δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου με σκοπό να διευρυνθούν οι ιατρικές υπηρεσίες προς τις μέλλουσες μητέρες.

Μνημόνιο συνεργασίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με την HOPEgenesis.

Μνημόνιο συνεργασίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με την HOPEgenesis.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εγκαινίασε τη συνεργασία του με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis, η οποία αποτελεί ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο μοντέλο συνέργειας δημοσίου και μη κερδοσκοπικού φορέα για την έμπρακτη αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Ο πρώτος και μοναδικός Παιδικός Σταθμός τoυ Δήμου Πάτμου εγκαινιάστηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020.
No Video URL Provided

Σε συνεργασία με το Δήμο Πάτμου, τη Eurolife FFH και την Ομάδα Αιγαίου, η HOPEgenesis παρέδωσε στους κατοίκους του νησιού έναν όμορφο χώρο γεμάτο χρώματα και παιχνίδια, όπου τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα περάσουν ατελείωτες ώρες δημιουργικής απασχόλησης και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους.

O Δρ. Στέφανος Χανδακάς μιλάει στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

O  Δρ.  Στέφανος Χανδακάς μιλάει στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς συμμετείχε στη Διαδικτυακή́ Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα  «Πανδημία Covid-19 : Δεύτερο κύμα», του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας,με θέμα  « Εγκυμοσύνη & COVID – 19: Νεότερα δεδομένα»

Μια μοναδική συναυλία από ένα μοναδικό συνθέτη για ένα μοναδικό σκοπό

Μια μοναδική συναυλία από ένα μοναδικό συνθέτη για ένα μοναδικό σκοπό

Μια μουσική πανδαισία, μια συγκινητική βραδιά φορτισμένη συναισθηματικά, ήταν η συναυλία του πολυβραβευμένου συνθέτη Μίνου Μάτσα με τον ίδιο στο πιάνο, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στο τραγούδι και την επταμελή ορχήστρα από σολίστες μουσικούς υπέρ του κοινωφελούς σκοπού της HOPEgenesis.

2019

H HOPEgenesis φθάνει τις 200 γεννήσεις.

H HOPEgenesis φθάνει τις 200 γεννήσεις.

H HOPEgenesis Βραβεύεται!

Σημαντική διάκριση για την HOPEgenesis στα βραβεία βιωσιμότητας Bravo 2019. Η πρωτοβουλία του οργανισμού «Το ζήτημα των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων στην Ελλάδα, λύσεις, έρευνα, υποστήριξη» διακρίθηκε στον τομέα της «κοινωνίας Bravo» ήταν μεταξύ των υποψηφιοτήτων των ΜΚΟ με το υψηλότερο σκορ.

2ήμερο Συνέδριο HOPEgenesis & Economist

2ήμερο Συνέδριο HOPEgenesis & Economist

Η HOPEgenesis σε συνεργασία με το  Economist διοργανώνει για πρώτη φορά ένα συνέδριο για τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και  Οργανισμούς.

Το 2ο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Νοσοκομείου Αρεταιείου συνεργάζεται με την HOPEgenesis

Η HOPEgenesis συνεργάζεται με το 2ο Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Νοσοκομείου Αρεταιείου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο δημόσιας, ιδιωτικής και μη κερδοσκοπικής εταιρικής σχέσης προκειμένου να αντιστραφεί αποτελεσματικά το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στην Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας προσκαλεί τον Δρ. Χανδακά

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας προσκαλεί τον Δρ. Χανδακά

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια της ετήσιας σειράς ομιλιών 2018-2019 προσκάλεσε τον Δρ. Χανδακά να μιλήσει για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα.

Πάρτυ της HOPEgenesis

Πάρτυ της HOPEgenesis

Πάρτυ της HOPEgenesis στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών. Συγκεντρώθηκαν 1500 φίλοι.

Παραλαβή των πρώτων καρδιοτοκογράφων

Μια ευγενική χορηγία του Συλλόγου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Φρανκφούρτης.

We are the Change Generation

Συμμετοχή στο 17ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με τίτλο “We are the Change Generation” του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου στο Μουσείο Μπενάκη. Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς είναι ομιλητής στο πρώτο πάνελ με θέμα «Τι μας τρομάζει» και αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα και στη ραγδαία συρρίκνωση του πληθυσμού.

Η HOPEgenesis στον Πρόεδρο της Βουλής

Η έρευνα και η δράση της HOPEgenesis παρουσιάζονται στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Πρόγραμμα “Αναγέννηση”

Το Πρόγραμμα “Αναγέννηση” που αφορά στις ακριτικές περιοχές Αντικυθήρων, Γαύδου, Καστελλόριζου, Διαποντίων Νήσων (Οθωνοί, Ερεικούσσα, Μαθράκι) για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και του γηγενούς πληθυσμού τίθεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Συνέντευξη Τύπου της HOPEgenesis

Συνέντευξη Τύπου για τη Παρουσίαση της Έρευνας με τίτλο «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα» στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Eurolife ERB. H έρευνα εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της HOPEgenesis από το

Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων & Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του Ομίλου Eurolife ERB.

Η HOPEgenesis παρουσιάζεται στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis μαζί με τη πρώτη Πρέσβη της οργάνωσηs παρουσιάζουν στην Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, την έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά σχετικά με το φαινόμενο της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα από στατιστική και οικονομική άποψη. Η έρευνα αναλύει τις αιτίες του δημογραφικού προβλήματος στις αγροτικές και αστικές περιοχές και προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις τόσο στην Ελληνική κυβέρνηση όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πρέσβης της HOPEgenesis

 Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς ανακηρύσει την Βουλευτή Α΄Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη πρέσβη από τον χώρο της πολιτικής, για την προώθηση του έργου της για την ανατροπή της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

MIND BODY SPIRIT FEST

Συμμετοχή της HOPEgenesis στο MIND BODY SPIRIT FEST που έλαβε χώρα στο Αμερικάνικο Κολέγιο.

Οutdoor Spinning Event για την HOPEgenesis

Οutdoor Spinning Event για την HOPEgenesis

Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN TV και ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνουν το μεγαλύτερο outdoor Spinning Event για την HOPEgenesis, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 300 ποδηλάτες.

Παρουσίαση της HOPEgenesis στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έγινε παρουσίαση των ενεργειών της HOPEgenesis, συζητώντας το σημαντικό ζήτημα των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Σ. Χανδακάς συμμετέχει στο 28ο Συνέδριο της Ευρωπαικής Εταιρείας Γονιμότητας & Στειρότητας (ΕΕΓΣ).

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis συναντιέται με τον Υπουργό Εσωτερικών

Ο Πρόεδρος της HOPEgenesis συναντιέται με τον Υπουργό Εσωτερικών και ενημερώνει για τους στόχους και τις δράσεις της οργάνωσης.

Η THI USΑ γίνεται χορηγός σε 6 νησιά των Δωδεκανήσων

Αρκοί, Χάλκη, Κάσο, Λειψοί, Πάτμο, Τήλο.

Η HOPEgenesis φτάνει τις 100 γεννήσεις. Συνέντευξη τύπου.

Συνεργασία του Ιδρύματος Μποδοσάκη με τη HOPEgenesis για τη κάλυψη λειτουργικών εξόδων της οργάνωσης.

Η EUROLIFE ERB στηρίζει την HOPEgenesis

Η EUROLIFE ERB στο πλαίσιο του Corporate Social Responsibility (CSR) στηρίζει την HOPEgenesis για την ολοκλήρωση 2 ερευνών και τη χρηματοδότηση του προγράμματος για εγκύους που ζουν στην Πάτμο και στο Δήμο Δελφών.

Η HOPEgenesis φτάνει τους 5000 φίλους στο Facebook.

Η International Yacht Company στηρίζει την HOPEgenesis

Η International Yacht Company στην έκθεση Mediterranean Yacht Show 2019 στηρίζει την HOPEgenesis και συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων στην Ελλάδα.

Η οργάνωση Greek America foundation μέσω του προγράμματος ” Παιδιά της Ελλάδας”, στηρίζει την HOPEgenesis.

Η THI London βραβεύει την HOPEgenesis για το έργο της.

Η ΗΟPEgenesis συμμετέχει στον Ετήσιο Διάπλου της Α.Μ.Κ.Ε. Συμπλευσης στα νησιά Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα.

Το κοινωφελές Ιδρυμα ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΤΣΗ ξεκινά τη συνεργασία του με τη HOPEgenesis χρηματοδοτώντας μέρος της μισθοδοσίας εργαζομένων της.

Ημερίδα της Ελληνικής Περιγενετικής Ιατρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος με θέμα “Υπογεννητικότητα ας γεννήσουμε λύσεις”.

ΗΟPEgenesis ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΗΟPEgenesis παρέχει υπηρεσίες θεραπείας υπογονιµότητας σε 28 νησιά σε συνεργασία µε µεγάλα κέντρα γονιµότητας της Ελλάδας, στοχεύοντας στην κάλυψη αναγκών των γυναικών που επιθυµούν να κυοφορήσουν αλλά αντιµετωπίζουν προβλήµατα γονιµότητας. Τα νησιά που συµπεριλαµβάνονται στο πρόγραµµα είναι:
Αγαθονήσι,  Άγιος Ευστράτιος,  Ανάφη,  Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γαύδος, ∆ονούσα Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύµαινα, Κάλαµος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός,
Κίµωλος,  Κουφονήσια, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Σίκινος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριµος.

Η HOPEgenesis καλείται να συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για τα Δημογραφικά Στοιχεία, όπου συζητήθηκε το μέγεθος του προβλήματος και οι πιθανές λύσεις.

Ο πρόεδρος της HOPEgenesis προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ομιλία του Δρ. Στέφανου Χανδακά με θέμα “Υπογεννητικότητα και Δημογραφικό- Η μεγάλη πληγή της Ελλάδος”στην εκδήλωση της Παναθηναικής Οργάνωσης Γυναικών.

Συνάντηση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Ο Δρ. Σ. Χανδακάς συμμετέχει στον κύκλο Πρεσβευτών της VODAFONE Ελλάδος.

Η θέση αυτή έχει διάρκεια ένα χρόνο ως σύμβουλος του Ινστιτούτου της VODAFONE Ελλάδας και απαρτίζεται από προσωπικότητες με αξιόλογη πορεία στο χώρο των Επιστημών,Τεχνολογίας και Δημοσιογραφίας.

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της HOPEgenesis με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την Αιγίδα και τη συγχρηματοδότηση των εγκύων γυναικών που επιθυμούν να γεννήσουν.

2018-2019 Εκπαιδευτικές εκστρατείες για την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού

Η ομάδα της HOPEgenesis ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές και απομονωμένα νησιά για να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τις τοπικές κοινότητες για τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων και τις δυνατότητες του προγράμματος.

2018

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος χρηματοδοτεί 2 θέσεις εργασίας της HOPEgenesis.

“Μια ελπίδα γεννιέται!” μία συνεργασία της HOPEgenesis με την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ

Ανακοινώνεται η συνεργασία της HOPEgenesis με την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ που δημιούργησε το πρόγραμμα:
“Μια ελπίδα γεννιέται!” που υιοθετεί για 4 χρόνια,
90 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας.

Υπογράφεται 3ετής προγραμματική σύμβαση συνεργασίας της HOPEgenesis με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Η Π.Σ.Ε δίνει την αιγίδα της σε 183 τοπικές κοινότητες και ένα νησί.

Πραγματοποιείται το 1ο Οδοιπορικό της HOPEgenesis σε 4 περιφέρειες της Ελλάδας.

Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο βραβεύει τη HOPEgenesis με το βραβείο ”Ευρωπαίου Πολίτη” 2018.

Ομιλία του Δρ. Στέφανου Χανδακά στο Μέγαρο της Αθηναικής Λέσχης “Υπογεννητικότητα και Δημογραφικό- Η μεγάλη πληγή της Ελλάδος”.

Η ΗΟPΕgenesis βραβεύτηκε στα Healthcare Business Awards 2018 με το Χάλκινο Βραβείο στη κατηγορία “Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ”.

Συνέντευξη τύπου-παρουσίαση της HOPEgenesis με θέμα “Ο Αντίκτυπος της Υπογεννητικότητας στην Οικονομία” που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την PriceWaterhouseCoopers στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η ΗΟPEgenesis μετακομίζει στα καινούργια γραφεία της στο Ν. Ψυχικό.

Συμμετοχή της HOPEgenesis στον 24ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου.

“Τι είναι οικογένεια για σένα?” Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.

Εκδήλωση της HOPEgenesis στη Μαρίνα Φλοίσβου με θέμα “Τι είναι οικογένεια για σένα?” για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οικογένειας.

Εκπρόσωπος της HOPEgenesis συμμετέχει στον 5ο διάπλου 2018 της Συμπλευσης.

“Μικροί Ηρωες” της Stoiximan

Παρουσιάζεται το πρόγραμμα “Μικροί Ηρωες” της Stoiximan με το οποίο “υιοθετεί” 10 νησιά της Ελλάδας για 3 χρόνια αναλαμβάνοντας να καλύψει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη των εγκύων γυναικών των νησιών αυτών.

Η HOPEgenesis παρουσιάζει στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής το μοντέλο λύσης της, για την ανατροπή της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Ενα νέο μέλος προστίθεται στο εργατικό δυναμικό της οργάνωσης στο πλαίσιο του προγράμματος Vodafone world of Difference του Ιδρύματος Vodafone.

Η ΗΟPEgenesis γιορτάζει τα  2 χρόνια δράσης της στο χώρο του Ωδείου Αθηνών.

Το «παρών» έδωσαν περισσότεροι από 700 φίλοι της HOPEgenesis από τον επιχειρηματικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό χώρο, στηρίζοντας την προσπάθεια ανατροπής του κλίματος υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

2017

Η HOPEgenesis φτάνει τους 1000 φίλους στο Facebook.

Εκδήλωση της εταιρείας Αudemars Piquet για τη στηριξη της HOPEgenesis.

Εκδήλωση της εταιρείας Αudemars Piquet για τη στηριξη της HOPEgenesis.

Συμμετοχή της ΗOPEgenesis στο πρώτο συνέδριο Υγείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τίτλο “Η Υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα” Ομιλία Δρ. Στέφανου Χανδακά με θέμα ¨Υπογεννητικότητα και Υπηρεσίες Υγείας στις ακριτικές περιοχές – Επιπτώσεις στον ελληνικό πληθυσμό”.

Συμμετοχή της HOPEgenesis στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Συμμετοχή της HOPEgenesis στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Φιλοξενία της HOPEgenesis στην Εκθεση “On the edge of Photography”.

Το πρώτο μωρό της HOPEgenesis

Και το όνομα αυτού Μηνάς! Το πρώτο μωρό της HOPEgenesis από το νησί της Θύμαινας βαπτίστηκε.
Νονός ο Πρόεδρος της οργάνωσης Δρ. Στέφανος Χανδακάς.

Η HOPEgenesis τίθεται υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

1ο fundraising ταξίδι της ΗΟPEgenesis στην Νέα Υόρκη.

2016

Σύσταση της εκτελεστικής επιτροπής HOPEgenesis αποτελούμενης από 16 μέλη του επιχειρηματικού τομέα. Σύσταση της Τιμητικής Επιτροπής Μεντόρων με προσωπικότητες του Ακαδημαϊκού, Ιατρικού και Επιχειρηματικού τομέα. Σύσταση του Επιστημονικού Συμβουλίου με 12 Ιατρούς.

2015

Ίδρυση της HOPEgenesis

Ίδρυση της HOPEgenesis σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ιατρικής Επιτροπής, υπογραφή του Καταστατικού της HOPEgenesis.